söndag 4 januari 2015

Kamrat erbjuder flygFOTO

Kamrat inleder det nya året med att officiellt dra igång den nya verksamhetsgrenen flygfoto. Nu är alla tillstånd klara och efter några månader av övning, övning och åter övning är jag redo att ta mig an större och mindre flygfotouppdrag.
Flygfoto har fram till nu handlat för mycket om "flyg" och för lite om "foto". Det finns många som flyger helikoptrar med kameror; stora maskiner med imponerande prestanda. Men i takt med att tekniken blir bättre och billigare tror jag att de stora och dyra maskinerna får en allt mindre roll för tv-, webb och filmproduktion och fokus allt mer flyttas till fotohantverket.
Man kan ha hur häftig helikopter och kamera som helst men det som räknas är slutresultatet. Det blir allt viktigare att det är en duktig fotograf som är ute och flyger. Helikoptern är bara en teknisk pryl som ska bemästras för att fokus ska kunna läggas på det viktiga - bilderna.

Mitt gesällprov som flygfotograf är denna lilla film från Långsjön i södra Stockholm som jag snickrat ihop i julhelgen. Hör gärna av dig om du vill prata mer flygfoto eller behöver hjälp med ett fotouppdrag.Kamrat AB och Ola Christoffersson har tillstånd från Transportstyrelsen att flyga professionellt med UAS kat. 1A. Jag har också ansvarsförsäkring från Interhannover och självgranskningstillstånd för publicering av flygbilder från Försvarsmaktens alla fyra distrikt.
Jag kan självklart skicka kopior på alla tillstånd och försäkringar via mail.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar