OM KAMRAT

Kamrat AB är Ola Christoffersson. Jag är utbildad på Linjen för medieproduktion vid Högskolan i Kalmar och har mer än 20 års yrkeserfarenhet av rikssänd tv-produktion. Jag har varit anställd på TV4, SVT och UR som redigerare, reporter, producent, redaktör och programledare.
Jag har ett brett tv-kunnande och min filosofi är att utnyttja alla tänkbara tekniska och formmässiga vägar för att på bästa sätt berätta en historia. Det finns ingen skarp gräns mellan den tekniska produktionen och det kreativa skapandet. 1900-talets uppdelning mellan tekniker och journalister är föråldrad!
Kamrat AB är ett litet strömlinjeformat produktionsbolag med inslagsproduktion för tv som specialitet. Jag vill vara tv-kanalens eller det större produktionsbolagets kamrat - en självständig producent som tar helhetsansvar, går att lita på och som alltid levererar ett bra jobb.

Detta kan jag hjälpa er med.

Foto
Foto är den senaste strängen på min lyra. Även om jag har filmat ändå sedan min utbildning i början av 90-talet så är det först de senaste 6-7 åren jag börjat på allvar.
Våren 2011 vann jag utmärkelsen Gyllene Snittet i katergorin "Årets tv-fotograf, enkamera". Se exempel på vad jag filmat under rubriken VIDEOKLIPP.

Inslagsproduktion/journalistik
Jag har producerat inslag för alla Sveriges fem största tv-kanaler inom ämnen som film, mode, golf, IT, vetenskap, kultur, barn/ungdom mm. I vissa fall endast som innehållsansvarig producent. I andra har jag även fotograferat och/eller redigerat inslagen.
Min ämnesspecialitet är tekniska prylar och IT-frågor.
Jag har även arbetat som allmänreporter och IT-reporter för TV4-nyheterna och DI:s ekonominyheter samt skrivit teknikartiklar för DN och tidningen Internet world.

Produktion/regi
Jag har varit producent för tre dokumentärer i TV4. Du hittar exempel på dessa och andra produktioner under fliken VIDEO ovan.

Redigering
Hjärtat i all tv-produktion är redigeringen. Det var också som redigerare jag började min tv-karriär och redigeringen kommer alltid att ligga mig varmast om hjärtat. Jag klipper det mesta jag gör själv men tar också på mig rena redigeringsuppdrag.
Jag har en Avid Media Composer och kan stå för hela redigeringslösningen inklusive teknik.

Programlederi/speaker
Under tre säsonger var jag programledare för Vetenskap i UR. Jag manusbearbetade och läste även speakertexterna till programmets dokumentärer. Jag har även varit stående gäst och pratat IT för ungdomar i TV4.

Redaktionsledning
Jag har varit redaktör för Filmkrönikan i SVT, redaktör för det dagliga ungdomsprogrammet Kolla i TV4 och redaktionssekreterare för vetenskapsprogrammet Nova i SVT.

Detta är vad jag kan bidra med själv. Om det behövs mer folk så tar jag in extra produktionspersonal efter behov eller i samarbete med till exempel en redaktion. Allt går att lösa och ingen produktion är för stor.

Det är med denna helhetssyn på teve som jag vill erbjuda mig att bli er kamrat i tevevärlden!