torsdag 21 november 2013

Grand slam!

Ikväll belönades vår Teliabevakning med stora journalistpriset i kategorin årets avslöjande.
Det var inte riktigt min tanke att min hemsida skulle vara fylld av inlägg om priser vi fått för våra produktioner. Men så har det blivit i år. Mycket jobb ger lite tid att skriva om kameror och annat kul. Och mycket jobb kan också, när alla bitar faller på plats, leda till stort genomslag och uppmärksamhet. Det är det som hänt med vår Teliabevakning. Det första reportaget som handlade om Telias medverkan i diktaturers övervakning av sina medborgare blev starten på en bevakning av Telias tvivelaktiga affärer som hittills har resulterat i 5-6 reportage i Uppdrag Granskning (lite beroende på hur man räknar).
I år har Teliareportagen kammat hem Guldspaden, Kristallen, Daniel Pearl Award och ikväll Stora journalistpriset.
De stora vinnarna är Sven Bergman, Fredrik Laurin och Joachim Dyfvermark. Det är de som grävt fram uppgifterna om de häpnadsväckande transaktioner som legat bakom Telias expansion i öst. Jag är glad att få ha varit med på hela resan och hjälpa till att göra tv av deras grävarbete. Det har varit en oerhört spännande resa.

Tyvärr ligger inga av programmen kvar på SVT Play p g a rättighetsskäl men jag hittade programmet som var startskottet för hela granskningen på You Tube. Klicka här för att se "De svarta lådorna". 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar